Нове на форумі
Кредит Форум – Вихід з боргів та поради позичальникам
Ласкаво просимо на KreditForum — вихід з боргів та поради позичальникам

Ще не з нами? Приєднуйтесь до KreditForum — 💬 тут говорять про кредити, борги та колекторів відкрито й по суті. Дізнавайтесь, що робити з боргами — і не залишайтесь наодинці.

👉 Приєднуйтесь до спільноти просто зараз — це безкоштовно і займає менше хвилини!

Порада Як закрити виконавче провадження після повної сплати боргу

Корисні поради, перевірені дії у складних ситуаціях з кредиторами, реальні інструкції.

admin

Administrator
Команда форуму
Адмін
Модератор
Учасник
Дописи:
115
Реакції:
6
Бали:
38
💬 «Я все заплатив — а провадження досі висить. Що робити, щоб його офіційно закрили?»
Багато людей думають, що якщо заплатив — то все автоматично закриється. Але це не так. Розповідаємо, як довести справу до кінця.

🔹 1. Збережіть усі платіжки

Після сплати боргу (всю суму, яку вимагає виконавець!) у вас мають бути:
  • квитанції про перерахування
  • платіжки з відміткою банку
  • іноді — підтвердження про оплату виконавчого збору (10%).
🧾 Радимо все зберігати в PDF або паперовому вигляді — часто без цього не закривають справу.

🔹 2. Надішліть заяву про закриття провадження

Складіть коротку заяву, де вкажіть:
  • номер виконавчого провадження
  • ПІБ та ідентифікаційні дані
  • коли і яку суму ви сплатили
  • прохання закрити виконавче провадження у зв’язку з повним виконанням.
📬 Надішліть:
  • рекомендованим листом з описом вкладення
  • або вручну через канцелярію ДВС / приватного виконавця
  • або електронною поштою (з ЕЦП, якщо є)

🔹 3. Контролюйте відповідь

Згідно із законом, виконавець зобов'язаний винести постанову про закінчення провадження у 10-денний термін. Але на практиці часто затягують.

📌 Якщо минуло 2–3 тижні — нагадуйте. Дзвоніть, пишіть повторну заяву.

🔹 4. Отримайте постанову про закінчення

Це офіційний документ, який підтверджує, що:
  • борг погашено
  • виконавче провадження завершено
  • обмеження (арешти, заборони) мають бути скасовані
🔒 Якщо не отримаєте цього документа — арешти можуть лишитись!

🔹 5. Перевірте в реєстрах

Через кілька тижнів після закриття:
  • перевірте, чи вас виключили з Єдиного реєстру боржників
    👉 https://erb.minjust.gov.ua
  • перевірте свій рахунок у банку — чи зняли арешт

✅ Завжди закривайте справу документально. Інакше вас можуть вважати боржником ще роками!

Хочу поділитися, як я проходила цей квест. Сплатила борг за виконавчим провадженням (МФО подала до суду, виграла, потім відкрили виконавче), але навіть після сплати нічого автоматично не закривається — все треба робити самому.

Ось які кроки я пройшов:
  1. 💸 Оплата повної суми — сплатила усе, включно з виконавчим збором (в моєму випадку це було +10% до основної суми боргу). Платила через Приват24, обов'язково вказала номер виконавчого провадження в призначенні.
  2. 📄 Отримала квитанції — одразу зробила кілька копій, зберегла у PDF. Без квитанцій з банку нічого далі не вирішиш.
  3. 📬 Надіслала квитанції у Viber державному виконавцю (контакти були в постанові). Через годину мені відповіли, що «отримали, перевіримо». Але пройшло 3 дні — тиша.
  4. 📝 Зателефонувала і дізналася, що їм потрібно ще й заява на закриття провадження. Написала коротко: «Прошу закрити виконавче провадження №_____ у зв’язку з повним виконанням зобов’язань. Квитанції додаються». Відправив на email.
  5. 📥 Через 5 днів отримала постанову про закінчення виконавчого провадження. Але довелось нагадувати ще раз телефоном.
‼️ Важливо: ця постанова не надсилається ні в суд, ні в МФО автоматично, треба самому. Я направила її на пошту МФО, щоб закрили внутрішній борг, і подала до суду — для архівування справи.

🧾 Також рекомендую перевірити, чи справу зняли з реєстру боржників. У мене ще висіла кілька тижнів, поки виконавець не оновив вручну. Тобто краще писати й туди також.

Якщо хтось теж проходив це — підкажіть, через скільки часу у вас зняли з ЄДР? Бо вже 10 днів як провадження закрите, а я там ще «висю»…

Зверху