Така ситуація. Маю кредит готівкою в Приватбанку, і використаний кредитний ліміт. Сам військовий, але немаю убд, тому банк відмовив в кредитних канікулах. Написав скаргу в Нацбанк, але ще чекаю відповіді. Цікавить можливо хто знає перевірені компанії які займаються перекредитуванням і зможуть допомогти? Можливо в когось схожий досвід був і дасть пораду? Буду дуже вдячний!
Привіт!
Дякую, що поділились ситуацією — вона зараз дуже актуальна для багатьох, особливо військових, які, на жаль, не мають офіційного статусу УБД.
Щодо кредитних канікул:
Банк справді має право надавати пільги лише певним категоріям, і відмова без УБД, на жаль, відповідає чинній політиці багатьох банків. Але те, що ви звернулись до НБУ — правильний крок! Якщо отримаєте відповідь — обов’язково поділіться, це може бути корисно іншим.
Щодо перекредитування:
Тут важливо бути дуже обережним — ринок повний “сірих” компаній, які обіцяють золоті гори, а в результаті лиш боргів більше. Рекомендую:
- уникати компаній, які вимагають передплату за “розгляд”;
- перевіряти, чи зареєстровані вони у реєстрі фінансових установ НБУ;
- краще орієнтуватись на банки, які мають програми для об’єднання кредитів (Ощад, ПУМБ, Ідея Банк та ін.).
Особисто я стикався з подібною ситуацією:
Не як військовий, але мав проблеми з кількома кредитами одночасно. Допомогло саме
переведення всього в один кредит із довшим строком погашення, плюс — самостійні переговори з банками про “реструктуризацію”. Можливо, варто пробувати писати ще раз до ПриватБанку з аргументом про військову службу, навіть без УБД — іноді в індивідуальному порядку йдуть назустріч.

Якщо хочеш — можу допомогти сформулювати запит або звернення до іншого банку.

Також цікавить — яка саме сума і строк кредиту, бо від цього залежить, чи має сенс перекредитування взагалі.
Не зникай, тримай нас у курсі! Тут багато хто готовий поділитись досвідом або підказати перевірені варіанти.