Нове на форумі
Кредит Форум – Вихід з боргів та поради позичальникам
Ласкаво просимо на KreditForum — вихід з боргів та поради позичальникам

Ще не з нами? Приєднуйтесь до KreditForum — 💬 тут говорять про кредити, борги та колекторів відкрито й по суті. Дізнавайтесь, що робити з боргами — і не залишайтесь наодинці.

👉 Приєднуйтесь до спільноти просто зараз — це безкоштовно і займає менше хвилини!

Порада Монобанк — реальні відгуки клієнтів у 2025 році: кредит, розстрочка і що варто знати

Корисні поради, перевірені дії у складних ситуаціях з кредиторами, реальні інструкції.

admin

Administrator
Команда форуму
Адмін
Модератор
Учасник
Дописи:
115
Реакції:
6
Бали:
38
Монобанк — це один з найпопулярніших цифрових банків в Україні. Його кредитна карта і послуга розстрочки активно рекламуються, а користувачів стає все більше. Але разом із популярністю росте й кількість відгуків про Монобанк — як позитивних, так і критичних.

✅ Що хвалять клієнти?​

У 2025 році позитивні відгуки про Монобанк здебільшого стосуються:
  • зручного мобільного додатку;
  • миттєвого відкриття рахунку;
  • розстрочки на покупки без прихованих платежів;
  • гнучкого кредитного ліміту, який можна збільшити з часом.
"Монобанк — найзручніший банк, яким я користувався. Погашення кредиту в пару кліків, все зрозуміло і без сюрпризів."
Користувачі також зазначають швидку підтримку в чаті, можливість легко контролювати витрати і навіть отримати кешбек.

❌ А що не подобається?​

Серед негативних відгуків про Монобанк найчастіше згадуються:
  • різке зниження кредитного ліміту без попередження;
  • складність при спробі реструктуризації або відтермінування платежів;
  • високі проценти при простроченні;
  • ситуації, коли розстрочка знімається з ліміту одразу і не завжди очевидно, скільки реально доступно.
"Користувався роками, все було добре, а потім без пояснень зменшили ліміт. Платив вчасно — нічого не порушував."
Є також скарги на непрозоре інформування щодо змін у тарифах або умовах кредитування.

⚖️ Чи реально домовитись із банком?​

У разі проблем із оплатою Монобанк не списує борги автоматично, але можна звернутись із заявою про реструктуризацію. Відгуки показують, що банк йде на поступки — зменшує щомісячний платіж, знижує ставку, але офіційної політики про це немає, усе залежить від ситуації.

📌 Короткі висновки:​

• Монобанк зручний і сучасний, але потребує уважності до деталей.
  • Вчасна оплата — ключ до спокійного користування.
  • У разі труднощів краще офіційно звертатись у підтримку, ніж чекати дзвінків.

Були труднощі з оплатою кредитного ліміту. Звернувся в монобанк в підтримку. попросив реструкторизації. Відмовили! Сказали що платіть мінімум і все буде добре. То я запитав, мені треба увійти в просрочку щоб ви оформили реструктуризацію? Цікавий підхід.
В той час в Приваті так і зробив, вийшов на прострочку, одразу прилетіла реструктуризація... Мабуть з моно так і треба.

Моно жлоби) Коли правт давав 280 000 ліміту на карту, моно давав аж 20 000)

Користуюсь Монобанком із 2020 року. В загальному — це найзручніший додаток, з усіх банків, що я пробувла (а їх було багато). Все в один клік: перекази, поповнення, кешбек, статистика — реально комфортно.

Але в негативній частині теж є нюанси. У мене, як і в багатьох, одного разу без пояснення зменшили ліміт з 45 000 до 12 000 грн. І це після кількох років без прострочень! Написала у підтримку — відповідь: “рішення приймається автоматично, на підставі внутрішньої моделі ризику”.

Тобто — хочеш стабільності? Не розраховуй тільки на Монобанк.

Щодо розстрочок — вони реально вигідні, якщо не прострочувати. Але інтерфейс трохи заплутаний: не завжди зрозуміло, скільки доступно і яка частина — вільна, яка вже в розстрочці.

👎 Мінус — після прострочення хоч на день — відсотки шалені, майже як у МФО.
👍 Плюс — підтримка працює, можна листом домовитись на реструктуризацію, але треба проявити ініціативу.

Висновок:
Монобанк — чудовий банк для тих, хто все контролює і платить вчасно. Якщо у вас бувають труднощі з грошима — обов’язково все документуйте і ведіть офіційну переписку. І ніколи не ігноруйте перші проблеми — вирішуйте одразу.

Дякуємо за розгорнутий відгук!
Дійсно, багато користувачів відзначають зручність Монобанку, але водночас важливо розуміти ризики, пов’язані з автоматичним переглядом ліміту та умовами прострочення.

⚠️ Нагадуємо: якщо вам зменшили ліміт або змінили умови — ви маєте право:
  • подати офіційне звернення через додаток або на email банку;
  • вимагати пояснення та роз’яснення змін;
  • оформити заяву на реструктуризацію, якщо є фінансові труднощі.
Також рекомендуємо регулярно перевіряти оновлення тарифів, адже умови можуть змінюватись без явного сповіщення.

🛡 Якщо маєте досвід успішної реструктуризації чи навпаки — відмови банку, поділіться з нами. Це допоможе іншим учасникам краще орієнтуватися.

Мій досвід із Монобанком такий: в плані кредитного ліміту — вони дуже обережні. Реально порівнюючи з Приватом — небо і земля.

🔸 У Приваті мені одразу дали ліміт 45 000 грн, хоча жодних довідок не подавав, просто користуюсь давно.
🔸 У Монобанку — максимум 10 000 грн, і то за кілька місяців підняли з 5 000. Працюю офіційно, кредитна історія нормальна — але все одно їхня політика дуже «обережна».

Розстрочка в них працює зручно, не сперечаюсь, але відчуття, ніби тебе весь час тримають на короткому повідку. Хочеш щось серйозніше купити — не вистачає ліміту, доводиться крутитись.

Цікаво, у кого яка ситуація? Чи є ті, кому Монобанк справді давав великі ліміти? І за яких умов?

Чесно, Монобанк — це реально найзручніший банк, яким я користувалась 🙌
Все в телефоні: відкрила картку за 10 хв, розстрочка в пару кліків, підтримка в чаті — швидше, ніж у будь-якому іншому банку. Навіть не уявляю, як я раніше ходила кудись у відділення 😅

Але є одне “але”, яке мене трохи бентежить…

А якщо щось серйозне станеться? Проблема з кредитом, блокування рахунку, спірна ситуація — куди йти?
До кого? В яке “відділення”?
Хто взагалі несе відповідальність?

😐 Якось трохи лячно, що немає фізичного місця, де можна “з’ясувати” по-людськи. Бо коли починаються проблеми, підтримка вже не така “швидка й дружня”. У знайомої був баг з транзакцією — вирішували 2 тижні.

То от думаю, чи не ризиковано це трохи?
Якщо стане погано — ти залишаєшся сам із чатом? 🤷‍♀️

А як у вас було? Чи були якісь проблеми і як вирішувалось без “реального” банку?
Діліться — бо цікаво, чи тільки в мене такі думки.

Зверху